Arvostelu

Ensivaikutelma pelistä; kirjoittanut RND

Ensialkuun kontrollit vaikuttavat vaikeilta. Tähtäys tapahtuu R1-näppäimellä ja myöhemmin sillä
pystyy myös ampumaan. Taustat ovat 3D, eivät esirenderoituja. Grafiikat eivät loista hyvyydellään,
mutta eivät ne ole huonojakaan. Mutta mielestäni Capcom pystyisi paljon parempaan... Pelin tarina
on mielenkiintoinen, mutta se vaikuttaa RE Zerosta kopioidulta, jopa Morpheus on kuin Marcus.
Mutta tykkään Dead Aimista joka tapauksessa ;) Mielestäni siinä on joitakin omaperäisiä juttuja,
mutta toisaalta joitain juttuja on selkeästi kopioitu Silent Hillistä ja Project Zerosta. Tärkeää on
kuitenkin se että peli on oikeasti pelottava.

Arvostelu by RND ;)

Resident Evil Dead Aim on mielenkiintoinen ja omaperäinen yhdistelmä räiskintää ja eloonjäämiskauhua. Dead Aim ei onneksi ole samanlainen kuin muut Gun Survivor-pelit, siinä on monia erilaisia asioita kuin muissa GS-peleissä ja kaikki parannukset ovat hyviä. Tavallinen kamerakulma pelissä on 3rd person-näkökulma, joten voit tutkia ympäristöä niinkuin RE-peleissä. R1:llä voit tähdätä 1st person-näkökulmassa ja voit ampua myös L1:llä. Oikeanpuoleisella tatilla liikutat "kohdetta" (tarkoitan sitä kohtaa mihin ammut :">) ja vasemmalla voit liikkua vasemmalle ja oikealle. Mutta jos liikut taakse- tai eteenpäin, palaat 3rd person-näkökulmaan. Kontrollit ovat vaikeahkot Dualshockilla mutta kuulemma G-Con-aseilla paljon paremmat.

Heti alusta lähtien peli on pelottava ja kammottava. Tunnet heti että se on Resident Evil ;) On hiukka stressaavaa kun olet zombien ympäröimä, mutta minä pidän siitä tunteesta! Jotkut yksityiskohdat muistuttivat minua muista peleistä, kuten suljetut ovet (Silent Hill) ja 1st person näkökulma (Project Zero). Joka tapauksessa RE:Dead Aim on jotain uutta RE-maailmassa. Pelissä on paljon toimintaa ja säikäyttäviä kohtia. Eikä sinulle tule tunnetta että pelaat taas yhtä Ressa-peliä, koska Dead Aim ei ole muiden Ressojen kaltainen.

Pelin tarina on yksinkertainen. Morpheus työskenteli Umbrellalla mutta sai potkut koska hän aiheutti tapahtuman Raccoon Cityssä. Kostona Morpheus kaappaa Umbrellan laivan ja päästää Pariisin laboratoriosta varastamansa t-viruksen valloilleen. Morpheus on mielipuoli, hän haluaa luoda maailman joka perustuu kauneudelle. [Varoitus! Spoileri: Siksi hän yhdisti t-viruksen ja g-viruksen ja ruiskutti sen itseensä tullakseen "naispuoliseksi" tyrantiksi ;) ja siksi hän uhkaa USAn ja Kiinan hallituksia ohjusiskuilla (joissa on t-virusta) noihin maihin.] Pelaat Bruce Mc Giverninä ja joskus Fonglinginä. Bruce on STRATCOMin agentti jonka USAn hallitus on lähettänyt, ja Fongling on salainen agentti jonka Kiinan hallitus on lähettänyt laivalle … mutta onko heillä sama päämäärä? ;)

Taustat ovat kolmiulotteisia mutta eivät ole niin hyviä kuin RE:CV:ssä, mutta grafiikat ovat kuitenkin ok. Videot ovat mahtavia, erityisesti alkuvideo ja loppuvideo, kuten useissa Capcomin peleissä. Vaikeusaste on sopiva. Peli on vaikea vain silloin kun siihen on syytä. Pelissä on viisi taistoa pomoja vastaan, ja näissä kohdin peli voi olla vähän vaikeampi (erityisesti lopputaistelussa, jossa täytyy olla hyvä ja nopea ampuja). Mutta pelissä on helpotuksiakin: Jokaisessa tallennushuoneessa saat aina pistoolin ammuksia, ja saat niitä aina kun menet niihin huoneisiin. Tallennuskin on helpottunut, voit tallentaa mihin vain kirjoituskoneeseen, muttet tarvitse enää värinauhoja ;) Pulmat ovat erittäin helppoja joten et voi juuttua niihin ;)

Ehkäpä huonoin juttu pelissä on että se on liian lyhyt ja sillä ei ole paljoakaan uudelleenpelaamisarvoa. Kun pääset pelin läpi ainoa extrajuttu jonka saat on se että voit pelata Fonglinginä jos haluat, mutta peli ei ole erilainen jos pelaat hänenä :(

Dead Aimin pisteet:

Grafiikka 80%

Äänet 80%
Äänet ovat upeat, erityisesti zombien örinät ja laukaukset. Taustamusiikkia on vain tallennushuoneissa ja se on sääli.

Kontrollit 60%
Mielestäni ne voisivat olla paljon paremmat. Totut niihin kuitenkin pelattuasi vähän aikaa.

Haaste (uudelleenpelaamisarvo) 70%

YHTEENSÄ 73%

PS. Pelin loppu on yllättävä, hehehe :D (Varoitus! Spoileri: Tapettuasi Morpheuksen näytetään video missä Bruce ampuu sitä viimeisen kerran päähän. Sen jälkeen vaikuttaa siltä että Morpheus on kuollut, mutta se alkaa kasvaa isoksi :-S Ja myöhemmin näet keskellä merta olevan saaren räjähtävän. Ja lopputekstit alkavat! :O Luulin että Bruce ja Fongling kuolivat :(( Mutta keskellä lopputekstejä tulee keskeytys :> Näet Fonglingin ja Brucen pelastusveneessä, ja Bruce pyytää Fonglingiä tulemaan asumaan kanssaan USAan :O Seuraa vitsi ja suudelma :O aaaaaahhhh!! =P~ )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti